Mijn ervaring met acrylnagels

Schermafbeelding 2016-11-23 om 20.50.19 (1).jpg

Vier jaar lang heb ik acrylnagels gehad. Ik begon ermee toen ik viertien was. Mijn moeder had al jaren acrylnagels en ik wilde het ook heel graag. Destijds ging ik opzoek naar artikelen waarin iemand zijn ervaring met mij wilde delen, maar die was er niet. Ik besloot toch de nagels te laten zetten. Vandaag deel ik mijn ervaringen en vertel ik of het aan te raden is of niet.ย 

Steeds meer mensen om mij heen zie ik met acryl of gel nagels. Als je niet precies weet het is, het is een soort plastic laagje die op je vinger wordt gemaakt waardoor je voor drie of vier weken mooie lange nagels hebt.

De redend dat ik voor neppe nagels heb gekozen, is omdat mijn nagels zelf niet goed groeien. Ik ben vegetarisch en dan heeft bij mij daadwerkelijk effect gehad op mijn groei. Niet alleen ben ik niet zo groot, ook mijn nagels zijn totaal niet sterk. Ik kan ze zelfs gewoon afscheuren! Ik was er zo klaar mee dat ik besloot nep nagels te laten zetten.

Enorm blij was ik toen ik de salon uitliep met mooie, lange en stevige nagels! Ik vind het altijd zo fijn als mijn nagels er verzorgd uitzien en op deze manier hoefde ik niet elke keer te balen dat er weer een chip in mijn nagellak zat. Ik ging om de vier weken. Ik had zeker veel uitgroei! Ik wachtte namelijk altijd net iets te lang met terug gaan naar de salon.

Ik koos in het begin altijd voor gel nagels met als reden dat het een stuk sterker was als acryl. Omdat ik lang met mijn nagels wilde doen, leek het mij dus verstandiger te kiezen voor gel. Maar als viertien jarig meisje heb je niet al het geld van de wereld. Vanaf je vijftiende mag je namelijk pas in de supermarkt werken. Ik moest het dus doen van mijn krantenwijkje. Naast die nepnagels ontwikkelde ik ook een enorme liefde voor make up en wilde ik nog sparen! En daarom besloot ik eens te kijken hoe acrylnagels mij bevielen. Acrylnagels waren bij mijn salon ongeveer 7,- goedkoper. En ik moet zeggen dat ik het verschil amper merkte. Alleen in mijn portemonnee.

Mijn tip is dan ook om te beginnen met acrylnagels. Zo kan je voor een schappelijk prijsje wennen aan de nagels en is het niet een hele grote ramp als er eens een nagel afbreekt. Dat moet ik er trouwens nog wel bij vertellen. Hoe langer je je nagels kiest of hoe langer je de nagels hebt, is er steeds meer kans op het afbreken of inscheuren van de nagel. Je hebt vast wel eens zo’n bloederig plaatje voorbij zien komen op Facebook met een afgebroken en bloederige nagel. Dat is mij gelukkig niet overkomen en ik kan me ook niet voorstellen dat zoiets snel gebeurd, maar je moet er wel mee uitkijken. Dingen als een douchegel openmaken worden al lastiger. Ik deed dat altijd met de zijkant van mijn duim. Ook typen op zowel je laptop en mobiel is in het begin lastig, maar daar wen je snel aan.

Ik heb nu ongeveer een half jaar geen acrylnagels meer en ondanks dat ik de verzorgde look enorm mis, is er wel een hoop stres minder. Zo vond ik het vervelend om alleen te gaan en was dus altijd een vriendin van mij de dupe. Ze moest dan minsten anderhalf uur wachten en stilzitten tot mijn nageltjes weer mooi waren.

Een andere tip is, zoek een adres waarbij iemand het thuis doet. Deze mensen vragen namelijk een stuk minder dan in de salons en je hebt persoonlijke aandacht. Want iets wat ik altijd verschrikkelijk irritant vond in de nagelsalon, is dat ze met vier/vijf klanten tegelijk bezig zijn en je elke keer heel lang moet wachten tot ze weer verder gaan met jou.

Voor nu ben ik blij dat ik er vanaf ben, maar voor de zomervakantie of voor andere vakanties weet ik zeker dat ik ze weer laat zetten.

Heb jij acrylnagels gehad? Deel dan jouw ervaringen in de comments hier beneden!

Tot snel.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: