Fotografeer tips + welke camera gebruik ik

cr.jpg

Als je een blog hebt, is het ondenkbaar om geen camera te hebben. Ik maak zo goed als alle foto’s zelf. (De foto hierboven natuurlijk niet haha!) Ik kreeg wat vragen over welke camera ik gebruik en hoe ik mijn product foto’s maak. Vandaag vertel ik jullie mijn geheimen trucjes!

Ik vind fotograferen leuk, maar niet zo leuk als andere mensen die ik ken. Ik zou niet dagen lang foto’s maken van alles wat ik tegen kom. Ik blog nu een aantal jaar. Niet alleen op deze blog natuurlijk die bestaat pas tien maanden. Ik maak vaak review artikelen en ik die foto’s wil ik er goed uit laten zien.

Toen ik begon met zelf foto’s maken, kwam ik erachter dat dat niet heel gemakkelijk is. Een goede foto maak je niet zomaar even. Ik heb zelf een keer een fotoshoot gehad voor een schilderij in huis en ik herinnerde me dat ze daar een witte achtergrond gebruiken die aan de achterkant met een boog naar boven loopt. Ik hoop oprecht dat je snapt wat ik bedoel. Zoiets wilde ik ook maken voor mijn product foto’s. Toen viel mijn oog op onze eetstoelen. Onze stoelen zijn wit en lopen met een boog omhoog! Perfect dus. Ik zet deze stoel tegen het raam aan voor het mooiste licht en voilà!

Ik merkte ook dat ik het lastig vond om foto’s van heel dichtbij te maken. Ik ging dat steeds dichterbij met de lens, maar kreeg de foto’s nooit scherp. De truc is dat je je lens toch wel van een afstand houd en je inzoomt. Dit is in het begin even uitvogelen, maar het geeft een veel mooier resultaat.

Ondanks dat de instellingen op mijn camera al zo zijn ingesteld dat de foto’s lichter worden, gebruik ik ook nog een website om mijn foto’s nog lichter te maken en tekst toe te voegen zoals je van me gewend bent. Dat doe ik via fotobewerken.eu.

Welke camera gebruik ik?

De camera die ik gebruik is de Nikon D5300

Advertenties

2 thoughts on “Fotografeer tips + welke camera gebruik ik

Add yours

  1. Als je je camera te dichtbij houdt, stelt hij inderdaad niet scherp. Soms is dat onhandig, maar elke lens heeft een bepaalde minimale scherpstelafstand. Inzoomen is een optie, hoewel ik dat met mijn 50mm lens niet kan doen, haha! Toch fotografeer ik altijd met die lens omdat je een mooie wazige achtergrond krijgt en dus mooie scherptediepte 🙂 Ik heb trouwens de Canon 700D!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: