Tips om bloggen vol te houden

bv

Bloggen volhouden is niet zo makkelijk als je denkt. Er zit veel tijd en werk in een post en daarom is het moeilijk om het vol te houden. Ik heb vandaag een paar tips voor jullie. Hierdoor heb ik structuur gekregen in het bloggen.

Plan tijd in om te brainstormen

Een idee voor een artikel heb je niet zomaar. Het is belangrijk om echt de tijd te nemen voor het bedenken. Hierdoor krijg je ook een artikel die origineler en beter is. Ook is dit heel belangrijk voor de tweede stap

Plannen!

Als je bloggen wilt volhouden, moet je echt gaan plannen. Hierdoor ben je niet om twaalf uur s’nachts nog bezig met een artikel die de volgende ochtend online moet. Plannen dus. Doordat je gebrainstormed hebt, heb je een aantal titels bedacht. Deze plan je in op een dag en ook plan je in wanneer je welk artikel gaat maken. Een artikel maken bestaat uit:

  • Foto’s maken
  • Tekst schrijven
  • Controleren

Bij het schrijven van een artikel komen dus drie dingen kijken. Zorg dus dat je drie momenten inplant voor je artikel. Als je een tijdje bezig bent met bloggen, weet je hoelang je met een bepaald soort artikel bezig bent. Dit maakt het plannen nog makkelijker.

Onderhoud het contact met je lezers

Een van de leukste dingen aan bloggen zijn de reacties en het contact met je lezers en volgers. Hier haal ik echt motivatie vandaan. Zorg dus dat je reageert op reacties die je krijgt. Hierdoor krijg je contact en bouwen je lezers echt een band met je op. Dit heeft als resultaat dat deze lezers terug komen.

Luister naar je lezers

Als je een tijdje bezig bent, gaan je lezers verzoekjes indienen. Ze vragen bijvoorbeeld om tips om bloggen langer vol te houden. Ik vind het zo leuk om te luisteren naar mijn lezers. De aangevraagde artikelen die ik schijf, vind ik zo leuk om te maken, omdat ik van te voren al weet dat het aanslaat en ik er leuke reacties op krijg.

Blijf jezelf ontwikkelen

Ook een hele belangrijke. Als je al drie maanden blogt en het enige wat je hebt gedaan is het schrijven van reviews over bijvoorbeeld Make up, kan het zijn dat je het saai gaat vinden. Ga op zoek naar onderwerpen die je ook interessant vind en die je ook aanspreken. Zo ben ik bezig met een samenwerking waarin ik een taart ga bakken en deze ga versieren. Totaal uit mijn comfort zone, maar wel vernieuwend en daarom leuk. Ook spreek je met deze nieuwe onderwerpen andere doelgroepen aan waardoor je bezoekersaantallen stijgen.

Lees andere blogs

Ik lees heel veel andere blogs. Die doe ik onder andere omdat ik veel blogs volg, maar ook omdat ik er inspiratie en motivatie vandaan haal. Reageer ook op andere blogs. Hierdoor krijg je contact met andere bloggers en kan je misschien wel tips uitwisselen.

Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben. Als je zelf nog tips hebt, laat ze dan hieronder achter. Bedankt voor het lezen en tot snel.

Advertenties

6 thoughts on “Tips om bloggen vol te houden

Add yours

  1. Andere blogs zijn zeker handig voor inspiratie! En als je lang blogt – dat herken je misschien wel – komen er soms ook heel random ideeën, die je dan snel ergens opschrijft zodat je ze niet vergeet 😛

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: