DUBAI 2017#1

IMG_3465.JPG23 februari vloog in naar Dubai (ja dit is de dag van de vreselijke storm) voor een week zon, shoppen en bezienswaardigheden bezoeken. Komende week komen er drie artikelen online waarin ik deel wat ik allemaal heb gedaan en beleefd.

Donderdag avond om tien uur zou ons vliegtuig de lucht in moeten gaan. Zoals ik net al zei vloog ik op de dag met die heftige storm. Ondanks dat heel Schiphol stil had gelegen en 99% van de vluchten was verplaatst naar een uur of drie snachts of in het ergste geval helemaal gecanceld was, hadden wij maar een uurtje vertraging.

Na een vlucht van zes uur kwamen we aan in Dubai. Het was in Dubai acht uur in de ochtend (het is daar drie uur later). Op het vliegveld verliep alles spoedig en na anderhalf uur zaten we in onze gehuurde auto onderweg naar het hotel. We zaten in het Atana hotel. Zeker een aanrader! Hele goede service en prachtige kamers.

IMG_3209.JPG

Na ons omgekleed te hebben op de kamer, stapte we vol goede moed in de auto richting het grootste winkelcentrum van de wereld: de Dubai Mall. Een kenmerk van dit winkelcentrum is het grote aquarium die ik heel fascinerend vond. We hebben denk ik wel twintig minuten staan kijken naar onder andere duikers die door het hele aquarium gingen.

IMG_3215.JPG

Een ander pluspunt aan de Dubai Mall is dat als je buiten komt, je gelijk bij de Khalifa bent. Als je dat niet kent, het is het hoogste gebouw ter wereld. Zoals je kan zien hadden we niet echt goed weer. Dit hield nog twee dagen aan, maar daarna hadden we pracht weer!

DSC_1036

Op de tweede dag reden we anderhalf uur naar Abu Dhabi waar we een van de grootste Moskeeën van de wereld bezochten. Heel bijzonder en zeker een aanrader. je moet als vrouw zijn de haar, schouders, armen en benen compleet bedekken. Ik vond dit wel even gek. DSC_1037

Kippenvel kreeg ik. Het is echt een aanrader om hier naar toe te gaan.

IMG_3515

Savonds aten we bij de Marina. En ja! Dit moet je bezoeken. Ik ben er zelf alleen in de avond geweest en dat is heel vet, maar ik denk dat een bezoekje overdag ook zeker de moeite waard is. Een prachtige plek

Dit waren mijn eerste dagen! Er komt snel een vervolg online. Bedankt voor het lezen. Liefs.

Advertenties

4 thoughts on “DUBAI 2017#1

Add yours

  1. Wauw, wat een supermooi gebouw is die moskee! Het valt me ook op dat ik nog nooit zo’n helemaal wit gebouw heb gezien. Ik zou zelf ook wel een keer naar Dubai of Abu Dhabi willen! Het lijkt me alleen vrij duur 😛

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: