PASPOORT ONGELDIG, SAN FRANCISCO EN WALVISSEN BIJ DE GOLDEN GATE BRIDGE

IMG_4819

Drie weken lang de beste winkels, het lekkerste eten en mooie dingen zien… nee inpakken vond ik geen probleem. Met handbagage die veel te zwaar was, vloog ik in tien uur naar San Francisco International. Het klinkt nu allemaal heel soepel, maar zo soepel ging het allemaal niet…

Zondag 9 juli

Oke, dus we gingen inchecken, mijn paspoort is geldig tot oktober aanstaande en de werknemer die ons incheckte maakte daar een heel probleem van. Volgens hem moest mijn paspoort minimaal een half jaar geldig zijn. Je begrijpt dat ik een (lichtelijke) hartverzakking kreeg, maar na even Googlen bleek er niks aan de hand te zijn.

Dus toen deze zelfde werknemer ons in het systeem probeerde op te zoeken, bleek dat we er helemaal niet instonden. We hadden de vlucht ook om moeten boeken om andere omstandigheden en hierdoor zijn we niet goed in het systeem gezet. Gelukkig werd dit netjes opgelost en konden we alsnog mee.

Eenmaal in Amerika moesten we door een hele scan, zoals dat altijd moet in Amerika. Er stond een mega rij die ons een uur vertraging opleverde. Omdat we zo laat bij onze bagage aankwamen die er allang was, moesten we ook nog door een hele andere scan met onze koffers (je weet wel die ene die je ook altijd op tv ziet). Eindelijk buiten namen we een taxi en gingen we snel naar ons hotel. En door het negen uur tijdsverschil waren we versleten en besloten we gelijk te gaan slapen.

IMG_4744

Maandag 10 Juli

Door onze jetlag waren we heel vroeg wakker en zaten we om zeven uur al aan het ontbijt. Dit was het eerste echte Amerikaanse ontbijtje sinds een jaar voor me dus genieten deed ik zeker.

Toen was het tijd om San Francisco in te gaan en echt wat is dat een leuke stad. De sfeer is er heel lekker, iedereen doet rustig aan en alles is op loopafstand van elkaar.

img_4768.jpg

Na wat rondgelopen te hebben besloten we dat het tijd was voor een lekkere lunch. Mijn favoriete keten in Amerika is The Cheese Cake Factory en ik had uitgezocht dat er eentje zat met een mooi uitzicht over Union Square. En iets was me echt opvalt bij The Cheese Cake Factory is dat wat je ook besteld.. het is altijd lekker. Tipje van mij dus.

IMG_4763

Als je bekend bent met San Francisco dan ken je de bekende cable cars. Het is hun openbaar vervoer en een mega toeristische attractie. We hebben er zelf niet ingezeten, maar onze trip eindigt ook weer in San Francisco en dan hebben we er ook nog een paar dagen.

img_4783.jpg

Toen we onderweg waren naar China Town, kwam ik dit leuke straatje tegen en daar moest natuurlijk even een foto gemaakt worden.

Eenmaal in China Town, herinnerde ik me weer waarom ik dat zo vreselijk vond toen ik in New York was. Toen lag er namelijk een afgehakte varkenskop in de etalage en ik als vegetariër kon dat niet echt waarderen. En alsof die ervaring nog niet genoeg was, kwam er in San Francisco nog eentje bij. Dus we liepen een supermarktje in om wat fruit te kopen, los van het vis dat er een beetje viezig bij lag vond ik het allemaal niet zo erg. Tot we op de weg naar buiten een vrouw op zagen die uit een emmer een pad haalde (levend!) en toen ze gekeken had of het buikje dik genoeg was, stopte ze hem in een zakje en deed het in haar winkelmandje. Begrijp me ik wil iedere cultuur respecteren, maar met deze had ik toch wel even moeite.

Aan het einde van de middag gingen we nog naar de Fishermans Warf, dat is de bekendste pier van San Francisco en daar heb je ook uitzicht op Alcatraz. Het was hier alleen zo koud door de wind, dat we besloten hier niet heel lang te blijven. 14.000 stappen later waren we dood op en sliepen we weer vroeg door de jetlag.

Dinsdag 11 juli

Voor nu de laatste dag in San Francisco en vandaag stond de Golden Gate Bridge op de planning, Eenmaal daar besefte ik me echt dat ik weer in Amerika stond en echt wat is die brug vet. Ik zag ook een paar walvissen uit het water springen. Ik weet niet of iemand van jullie de film San Andreas gezien heeft (anders hier de trailer) maar op het einde van de trailer zie je de Golden Gate Bridge die wordt genaderd door een tsunami. Ik had dit beeld dus hele tijd in mijn hoofd toen ik erop liep en zat er steeds aan te denken. Toen we terug liepen naar de auto.. ging het aardbeving alarm af. Een halve minuut was een hele harde sirene te horen. Dus lichtelijk in paniek gingen we wat sneller lopen naar de auto (moet er best om lachen als ik zo aan denk) Gelukkig werden we gerust gesteld toen na die halve minuut door de luidsprekers te horen was “THIS IS A TEST”.

IMG_4801.JPG

img_4819.jpg

Verder hebben we een beetje rustig aangedaan en zijn we over Lombard street gereden, die straat is zo stijl dat je er van links naar rechts af moet. En zo kwam ook aan deze dag ook op zijn einde.

IMG_4896

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: