SUNNY DAYS IN LOS ANGELES

IMG_5240

Tijd voor de tweede grote stad van de reis. Los Angeles stond op de planning. We zouden twee dagen de tijd hebben om de stad te verkennen, maar we besloten een dag eerder weg te gaan. Benieuwd waarom?

Vrijdag 14 juli

Vroeg vertrokken we van onze huidige bestemming richting Los Angeles. Na een uur of vijf rijden kwamen we eindelijk aan en checkte we in in ons hotel. We maakte ons klaar om naar de Santa Monica pier te gaan. Ik denk dat veel van jullie wel weten wat dat is, zo niet, denk ik dat de foto’s wel genoeg zeggen.

IMG_5104

Veel films zijn hier opgenomen en het is een must see als je in Los Angeles bent. We gingen hier in de avond heen en liepen van de pier naar Venice Beach. Even een tip, doe dit niet. Je vergist je echt in de afstand. Nog een tip, ga niet in de avond. Aan de ene kant is de zonsondergang prachtig om daar te zien, aan de andere kant zit het vol met enge types en ruik je nog meer wiet dan in Amsterdam. IMG_5117

IMG_5215

Toen ik na ongeveer zes kilometer eindelijk aankwam bij Venice Beach, was het inmiddels al donker geworden. Ik kende het strand door de foto’s die overdag gemaakt waren. Hierdoor viel het een beetje tegen. Als ik nog een keer in LA ben, zou ik het strand graag overdag bezoeken.

Zaterdag 15 juli

Toen was het eindelijk tijd om de stad te gaan bezoeken. We gingen het centrum in. Ik begin gelijk met het grootste nadeel van Los Angeles en dat is het verkeer. Het is zo mega druk. Je bent minimaal een uur kwijt om van de ene bekende naar de andere bekende plek te rijden. Zelfs op de snelweg sta je standaard in de file. Misschien dat je beter voor het openbaar vervoer kan kiezen als je gaat.

In LA wonen heel veel sterren. Ik wilde graag het huis van Justin Bieber zien. Na wat Google werk, dachten we het adres gevonden te hebben. Dat bleek helaas niet zo te zijn. Wat we wel vonden tijdens onze zoektocht door The Hills is een prachtige plek om het Hollywood sign te bekijken.

IMG_5207

Justin Bieber werd het dus helaas niet, we reden door naar een andere must see, Rodeo Drive. Alle grote merken zitten hier en als je graag mooie auto’s spot, ben je hier aan het goede adres.

IMG_5171

IMG_5182img_5169.jpg

Next up was The Grove. Ik had van veel mensen gehoord dat het daar heel leuk is. Het is een plein met leuke winkels en tentjes om wat te eten. Wat me wel opvalt is dat je in Amerika in tegenstelling tot Nederlands geen terrasjes hebt. Dat kennen ze simpelweg niet. We hebben een hapje gegeten bij wederom ons favoriete keten The Cheese Cake Factory (geloof me deze gaat nog vaak terug komen). Daarna was het tijd om The Grove daadwerkelijk te verkennen en kocht ik een Michael Kors tas.

Zoals ik al verteld heb, kost het enorm veel tijd om van het ene naar het andere punt te komen. Daarom zijn we nu al bij het laatste van de dag aangekomen. The Walk Of Fame. Het is nog best lastig om iemand te vinden die je daadwerkelijk kent. Dat heeft twee redenen. De eerste is dat ik met mijn zeventien jaar heel veel mensen simpelweg niet ken. En de tweede is dat het heel groot is en er heel veel sterren liggen.

IMG_5230

Het was een vermoeiende dag, maar we hebben echt hele gave dingen gezien. De reden dat we besloten niet nog een dag de stad in te gaan is omdat we het zo druk vonden en we eigenlijk alles wat we wilde zien, gezien hadden. En geloof me het is niet dat wij niet tegen drukte kunnen want New York en allerlei andere steden hebben we zonder moeite gedaan, maar LA is heel anders dan in de films. Als je er met die verwachtingen heen gaat, kan ik je verzekeren dat het tegen gaat vallen.

IMG_5122

IMG_5120

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: