ZO BEGIN JIJ MET HARDLOPEN

Screen Shot 2017-10-17 at 21.41.15Hardlopen is één van de dingen die ik het liefst doe. Nou weet ik dat veel mensen het niet zo zien zitten en eigenlijk niet zo goed weten hoe ze ermee moeten beginnen. Ik deel mijn tips en ervaringen met jullie. Kijk je mee?

  • Wat mij helpt, is er goed uitzien. Ga niet in je oude joggingsbroek hardlopen, maar koop een leuk setje waarvan je zelf vind dat je er leuk uit ziet. En nee, je hoeft geen hele dure Nike outfit aan te schaffen, ook H&M heeft een hele leuke sportafdeling.

 

  • Toen ik begon met hardlopen, liep ik vaak tussen de weilanden, die zijn namelijk niet ver van mij vandaan en ik dacht dat het goed was om de rust op te zoeken, Toch raad ik je aan alle twee eens te proberen. Dus een keer op een rustige plek, maar ook op een drukke. Wat ik dus fijn vind, zijn de wat drukkere plekken omdat je wat meer afleiding hebt en niet constant bezig bent met het feit dat je benen moe zijn. Hierdoor houd je het langer vol en krijg je meer motivatie

 

  • Stippel van te voren een route uit. Er zijn veel websites die jou hier gratis mee helpen. De eerste keer wil je misschien twee kilometer lopen, zoek uit waar je heen wilt, zo weet je ook wanneer aan de terug weg begint!

 

  • Beloon jezelf. Bijvoorbeeld: Als je twee maanden lang elke week 1 of 2 keer gelopen hebt, mag je die tas of schoenen kopen die je zo graag wilde. Maak afspraken met jezelf, schrijf ze op en houd je er ook echt aan!

 

  • Ja even heel cliché nu, maar zoek op Pinterest motivatie op. Dit kan zijn in de vorm van quotes maar ook door schema’s die erop staan.

 

  • Maak van te voren een schema en kijk hierbij in je agenda. Welke dagen heb je het niet druk en heb je er tijd voor?

 

  • Maak gebruik van interval. Vooral in het begin als je conditie nog niet zo goed is, is dit belangrijk. Interval is eigenlijk, 1 min rennen en dan 1 min lopen. De volgende keer ga je 2 min rennen en 1 min lopen en zo bouw je het steeds verder af.

 

  • Om nog even terug te komen op de kleding, leg je kleding de dag van te voren klaar, zo wordt je er steeds aan herinnerd en ga je sneller.

Dit waren mijn tips, als je zelf nog ideeën hebt, laat ze vooral achter liefs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: